superbowl

Halftime show

När Superbowl går av stapeln så blir det hela så mycket mer än bara en match i amerikansk fotboll. Omkring själva matchen arrangeras olika evenemang där folk träffas för att se matchen tillsammans samt att traditionsenliga snacks och annat ska ordnas.

Även för de som annars inte har ett så glödande intresse för sporten, så är evenemanget någonting speciellt att uppleva. Under reklampauserna visas specialgjorda reklamfilmer för några av de största företagen i världen och det finns de som sticker ut mer än de andra. Dessutom blir det hela en social tillställning där man kan träffas och ha en trevlig kväll tillsammans.

Förutom amerikansk fotboll bjuder arenan på musikalisk underhållning. I halvleken gästas matchen varje år av en aktuell världsartist som sätter ihop en mycket påkostad och oförglömlig show. Världsstjärnor som UT, Michael Jackson, Britney Spears och Beyonce är bara några av alla artister som varit med och förgyllt matchen. Till en början var det ofta olika orkestrar som underhöll publiken i halvtidsvilan, men sedan ett flertal år tillbaka är det istället aktuella artister som får chansen att bjuda på en oförglömlig show.

Under Super Bowl 2015 var det världsartisten Katy Perry som fick äran att förgylla halvtidsvilan. Inridandes på ett lättelikt lejon drog hon av några av sina största hits från karriären med hjälp av Lenny Kravitz och Missy Elliot. I klippet nedanför kan du se hela framträdandet.