superbowl

Powerball

När Super Bowl Sunday infaller i USA så stannar hela landet upp för att rikta sin uppmärksamhet mot den stora matchen och allt som hör därtill. En annan tradition som finns i landet i väst är att spela på olika lotterier, där en del utav dem hålls speciellt vid olika högtider som Thanksgiving. Här finns ofta chansen att för en lite summa ha chansen att plocka hem riktigt stora pengar.

Ett lotteri som finns tillgängligt året runt för det amerikanska folket är Powerball, som anses vara ett av världens allra största lotterier. Varje vecka är miljontals spelare med och hoppas ha turen med sig och få vinna en livsomvändande summa pengar.

Reglerna för att spela på Powerball är väldigt enkla och det enda du behöver är att gissa vilka fem nummer mellan 1 och 69 som veckans rad kommer bestå utav. Dessutom ska man gissa en ytterligare siffra mellan 1 och 26 som är ett så kallar bonusnummer som dras efter själva raden.

Att jämföra Powerball med svenska spelet Lotto är det många som gör, men vinsterna på dessa spel är mil ifrån varandra. Där du med alla rätt på Lotto kan vinna ett par miljoner ligger Powerballs jackpott ständigt på minst 250 miljoner svenska kronor. Om det under en dragning inte skulle bli någon som prickar in alla rätt så går vinsten vidare till nästa dragning och har då ökat med en viss summa.

Vid flera tillfällen har jackpotten passerat miljardsstrecket och den allra största vinsten som någon gång delats ut på spelet var på hela 13,7 miljarder kronor. Denna summa fick tre lyckliga vinnare dela på när de i januari 2016 lyckades gissa rätt på veckans rad och jackpotten hade växt till sig i närmare två månader.