superbowl

Världsmästerskapet i Amerikansk fotboll

Sedan är 1999 har den internationella kampen mellan lagen pågått för att vinna världsmästerskapet i Amerikansk fotboll. VM i Amerikansk fotboll arrangeras var fjärde år och dom två första åren vann Japan. USA hade då ännu inte hunnit delta i någon av tävlingarna.

För den som inte är speciellt insatt är det lätt att tro att det enbart är lag från USA som deltar i denna tävling, detta stämmer dock inte och många länder runt om i världen är med och tävlar om mästerskapet i Amerikansk fotboll. År 2015 var det först tänkt att världsmästerskapet skulle hållas i Stockholm, Sverige, men då Sverige hade svårt att hålla i den finansiella delen som krävdes, valdes det istället att flytta mästerskapet till Ohio, USA.

Amerikansk fotboll spelas, som så många andra sporter, genom att vinna flest poäng. Att göra mål går ut på ungefärligt samma sätt som vanlig fotboll, att sparka bollen i motståndarens mål och mellan målstolparna. Det som skiljer sig här, från vanlig fotboll, är att varje lag består av ca 4 stycken spelare, men endast 11 stycken vistas på planen samtidigt.

Nuförtiden finns det ett flertal olika utländska sportkanaler man kan använda sig av om man vill kolla på sporter som inte är lika vanliga att visas på TV i Sverige. Har du svårt att veta vilken du ska välja kan du även kolla på sporter online.